Home Algemeen Agenda Gorzenklok Web-kapel Geschiedenis Kerkgebouw Vr.Stichting


<=terug  [inhoud]  verder=>
 
INLEGVEL OPEN MONUMENTENDAG (GK2006-nr08-20)

Laatste nieuws:

9 september
Open Monumentendag    

Dit jaar is het voor de twintigste keer Open Monumentendag. Dat betekent feest. Feest is ook precies het thema van Open Monumentendag dit jaar.

Ook de Heilig Hartkerk stelt op zaterdag 9 september zijn deuren open. Voor nieuwsgierige (ex-)wijkbewoners, mensen die in architectuur zijn geïnteresseerd of parochianen die wel eens de tijd willen nemen om hun eigen kerk van binnen naar buiten en boven naar beneden eens goed in zich op te nemen. Misschien valt er nog iets te leren van de gids, of heeft één van de andere bezoekers een goed verhaal over hoe het vroeger was. Met een kopje koffie erbij wordt het goed toeven in de Gorzenkerk.

Feest in de kerk is het vaak – als het goed is meestal. Maar één van de gelegenheden waarbij het er in de kerk extra feestelijk aan toegaat, is als mensen elkaar hun ‘ja’-woord geven.
Trouwen wordt het feest dat tijdens deze Open Monumentendag in onze Gorzenkerk extra belicht zal worden. We sluiten hiermee aan bij het thema dat ook elders in de stad (het stadhuis) de boventoon voert.

Voor het inrichten van een tentoonstelling zijn we op zoek naar trouwfoto’s. Daarvoor zijn we afhankelijk van u, die in de Heilig Hartkerk getrouwd bent: wilt u ons één of enkele foto’s uit uw trouwreportage tijdelijk afstaan. Met uw naam en adres achterop (met een sticker!), garanderen wij u dat deze kort na 9 september bij u terugbezorgd wordt. Mogelijk zullen de foto’s, indien u daar toestemming voor geeft, ook geplaatst worden op de internetpagina van de Heilig Hartkerk.
Indien u de trouwfoto's liever niet uit uw trouwalbum wilt halen, dan kan het scannen van de foto’s een oplossing zijn om de foto’s toch op de tentoonstelling te kunnen tonen.
Om het geheel nog wat extra cachet te geven, zijn we ook op zoek naar enkele trouwjurken. Mogelijk heeft u die nog in de kast hangen en wilt u deze voor enkele dagen uitlenen.

Inleveren kunt u deze zaken bij:
Ted Konings, p/a pastorie H.Hartkerk, Lekstraat 55, 3114 SC Schiedam (tel. 06-48405775), of bij
Margo Heinsbroek, Gasstraat 27, 3114 NA  Schiedam (tel. 010-4266126)

Wij verwelkomen u graag op Open Monumentendag in onze kerk.
Datum: 9 september 2006, tijd: 10.00-17.00 uur.

Namens de werkgroep Open Monumentendag,
Anneke Bel, Ted Konings en Henny Leerentveld

<=terug  [inhoud]  verder=>