The (Final) Floorshow

Enkele studenten uit Delft, Nederland, willen samen muziek maken. Ge´nspireerd door bands als Joy Division, Siglo XX, Bauhaus en the Sisters of Mercy beginnen ze een band met de naam The Final Floorshow.

Fried-Jan zang en gitaar
John gitaar, basgitaar en synthesizer
Milo drums, basgitaar en gitaar
Harmen basgitaar

In een oud schoollokaal worden diverse Covers gespeeld, maar ook gewerkt aan eigen nummers. Enkele Covers die worden gespeeld zijn: The Drawback, Shadowplay en 24 Hours van Joy Division, Endless Corridor van Siglo XX, Alice van The Sisters of Mercy en Knocking on Heavens door van Bob Dylan. 

Het eerste eigen nummer is Susan, ook gelijk het nummer dat bij het publiek over het algemeen de meeste indruk heeft gemaakt. Verder ontstaan in deze tijd Black Streets en the First Kiss. Na enige maanden wordt Harmen vervangen voor Jaap. 

The Final Floorshow wordt The Floorshow. De invloed van Jaap is duidelijk merkbaar in de nieuwe nummers zoals Dead end street en Cribsong. In deze bezetting worden de eerste optredens gespeeld. Milo, oorspronkelijk gitarist in een andere Delftse band, verlaat The Floorshow en zijn plaats wordt ingenomen door Jelle. Oorspronkelijk een drummer in een punk-band.  

Gedurende een halfjaar wordt er af en toe opgetreden en gewerkt aan een iets harder repertoire zoal Black Streets, Another Girl en Mirror Moves. Na weer een half jaar gaat wordt Jelle vervangen door Joost. In deze bezetting wordt nog een aantal keer opgetreden en wordt het nummer Echo nog geschreven.. Alle foto's op de website zijn van de laatstebezetting.  

In deze bezetting wordt nog enige tijd gewerkt aan nieuwe nummers, maar de muzikale richting van John en Fried-Jan, de bindende factoren binnen The Floorshow, blijken te ver uit elkaar te liggen. Ergens in 1987 volgt het 'afscheidsconcert', met als resultaat een afgeladen Eland in Delft en een uur live opnames.

Bijna 18 jaar na de laatste samenwerking van deze muzikanten is deze website gemaakt. De muziek is te downloaden en mag gratis verspreidt worden. De website is vooral bedoeld om liefhebbers van oude doom-wave nog wat onbekende nummers te laten horen en voor mensen die The Floorshow nog van vroeger kennen weer eens deze muziek te laten horen.